Alcaldessa i diputada

Una reunió de treball, aquest matí i al despatx d'alcaldia, amb regidors de l'Ajuntamet i responsables de col·legis professionals per tractar noves maneres de fomentar la rehabilitació d'habitatges

Una reunió de treball, aquest matí i al despatx d’alcaldia, amb regidors de l’Ajuntament i responsables de col·legis professionals per tractar noves maneres de fomentar la rehabilitació d’habitatges

Ara que he començat la meva etapa com a diputada al Parlament de Catalunya, vull expressar els meus pensaments al compaginar aquesta tasca amb la de l’alcaldia de Girona. En primer lloc, estic convençuda que ben aviat tindrem govern amb el president Carles Puigdemont al capdavant, i que el municipalisme ha de ser ben present al Parlament, perquè som una peça clau per construir aquest nou país i garantir la cohesió social que des d’alguns sectors constitucionalistes volen trencar. Des de Girona portaré al debat legislatiu del Parlament la proximitat de la mirada local, aprofitant que la meva dedicació a l’Ajuntament continuarà sent absoluta. Per això vull anunciar que des del dia 17 de gener ja no formo part del Consell Comarcal del Gironès, i que he renunciat al meu sou com a alcaldessa mentre sigui a la cambra catalana. Continuaré amb la mateixa dedicació a la ciutat com fins ara, i defensaré els interessos de Girona al Parlament. Ho explico tot aquí:

Ahir va ser un dia complicat. Com a recent diputada de Junts per Catalunya que sóc al Parlament, vaig arribar a Barcelona convençuda que reinvestiríem el president Carles Puigdemont. No va poder ser, però amb la convicció i fermesa que hem demostrat els independentistes aquests últims anys, segur que serà una qüestió de dies i ben aviat tindrem president i govern per avançar cap a la República. En tot aquest camí, Girona serà sempre la meva prioritat. Estic plenament convençuda que el municipalisme som una peça clau per fer aquest nou país, i sobretot per garantir la cohesió social que mai hem de perdre. Davant els intents de determinats sectors constitucionalistes de fracturar-nos com a societat, des dels viles i ciutats demostrarem que Catalunya som un sol poble, pensem com pensem cadascú de nosaltres.

La meva dedicació a l’Ajuntament de Girona continuarà sent absoluta. Tinc un projecte de ciutat que juntament amb el meu equip estem tirant endavant, i que es basa en posar les persones al capdavant i en definir una Girona integrada i compacta. Per això prioritzem la dinamització econòmica com a motor de generar feina, crear empreses i reduir les desigualtats; la sostenibilitat i el respecte a l’entorn com a camí ineludible per deixar un món millor als nostres fills; i la gestió acurada i seriosa dels recursos i organismes públics pensant en el millor servei per als veïns i veïnes.

Des de l’Ajuntament treballem fort, amb unes polítiques que han fet de Girona una ciutat de referència del sud d’Europa. Som reconeguts arreu, i n’estem orgullosos. La feina que requereix l’Ajuntament és immensa, i per això vull anunciar que he abandonat el Consell Comarcal del Gironès, on fins ara era present. El passat 17 de gener, i en paral·lel als tràmits com a nova diputada al Parlament, vaig renunciar al meu lloc en aquest organisme comarcal. Em substituirà el tinent d’alcalde de Girona Joan Alcalà, que segur farà una feina fantàstica.

També vull anunciar que renuncio al meu sou com a alcaldessa de Girona mentre sigui diputada al Parlament. Sempre he defensat que la política ha de ser una ocupació temporal i ha de ser remunerada, perquè tots hem d’exigir dedicació absoluta i màxima responsabilitat als càrrecs públics. Això m’ho aplico cada dia com a alcaldessa de Girona, tasca que continuaré amb la mateixa dedicació com fins ara, i amb la convicció que des del Parlament podré defensar directament els interessos de la ciutat precisament allà on es decideixen bona part de les polítiques i les inversions d’aquest país. Els gironins i gironines han de tenir la certesa que des de Barcelona defensaré els seus interessos, i aportaré també en les noves lleis que es redactin aquesta mirada local imprescindible perquè siguin properes a la ciutadania i resolguin els seus problemes. Com va passar amb els anteriors alcaldes Joaquim Nadal i Carles Puigdemont, afegir la tasca de diputada a la feina d’alcaldessa serà una avantatge per a la ciutat de Girona. N’estic convençuda.

3 thoughts on “Alcaldessa i diputada

  1. Marta, el teu gest de renúncia al sou d’alcaldessa t’honora. Costa de trobar polítics amb aquest grau honestedat i que prediquin amb l’exemple, com ho fas tu. Gràcies. Ànim i endavant, fins a la victòria. Visca la terra!
    Jordi

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s