Sobre la idoneïtat dels terrenys de Domeny per ubicar el Trueta

L’Ajuntament de Girona vam oferir el novembre del 2016 al conseller de Salut Toni Comín els terrenys de Domeny per construir-hi el nou Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Arran del debat públic sobre la ubicació de l’hospital, els grups polítics que formem la taula de treball pel Trueta al nord de Girona -CiU, ERC-MES, PSC i PP- vam decidir encarregar un estudi a l’empresa especialitzada Antares per analitzar a fons la idoneïtat dels terrenys. Més enllà dels arguments d’equilibri territorial, d’accessibilitat i de mobilitat que ens havien empès a plantejar l’opció de Domeny, i que ningú discuteix, volíem confirmar amb arguments estrictament mèdics i de gestió sanitària que aquests eren també els millors terrenys possibles. Els treballadors, els pacients i els seus familiars han de ser els grans beneficiats del nou hospital, i per això ens volíem assegurar amb opinions contrastades i independents que Domeny complia aquest objectiu.

El director d’Antares, Eduard Portella, ens va explicar ahir les principals conclusions de l’estudi en diferents presentacions a l’Ajuntament, als grups polítics, a mitjans de comunicació i també a bona part dels agents socials i professionals vinculats a l’àmbit de la salut a la ciutat. El resultat de l’estudi és clar: els terrenys de Domeny són els idonis per acollir el nou Trueta per múltiples factors, i descarta que les altres alternatives d’ubicació que es plantegen puguin representar la millora en l’atenció sanitària que justifiqui l’impacte territorial d’un trasllat fora del nord de Girona.

Us deixo el vídeo amb tota la seva explicació, durant la presentació als mitjans de comunicació. Per seguir aquest vídeo, és interessant fer-ho acompanyat del PowerPoint que el senyor Portella va utilitzar per fer la presentació. El podeu descarregar aquí. Si voleu l’estudi, el podeu també trobar aquí.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s